Юлимар Рохас
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Юлимар Рохас ще пропусне игрите в Париж

Олимпийската и световна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас ще пропусне Париж 2024 поради травма. Това съобщи самата тя в социалните мрежи.

Венецуелката обяви, че е наранила ахилесовото си сухожилие по време на тренировка. Рохас спечели четвърта поредна световна титла в Будапеща миналата година и има сребро на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

28-годишната Рохас Родригес, както е пълното ѝ име, е шампионка от Токио през 2021-а година с резултат от 15.67 метра, което е и световен, и олимпийски рекорд. Също така тя има четири световни титли на открито (Лондон 2017, Доха 2019, Юджийн 2022 и Будапеща 2023) и три световни титли в зала.

„Много съм тъжна и разочарована да ви съобщя, че по време на тренировка усетих болка. Прегледът показа увредено ахилесово сухожилие на левия крак. Сърцето ми е разбито. И заради личното ми разочарование, че няма да защитя титлата си, а и заради липсата на виковете на публиката, които ме зареждат всеки път“, написа Юлимар Рохас.

„Последните часове бяха много сложни. Разпитвах и анализирах защо това се случи. Разбирам обаче, че в Божиите планове ние сме само инструменти на неговата воля. Явно днес трябва да спра, да разбера това, да се възстановя и да се върна с голяма сила, за да продължим да летим заедно“, добави тя.

- реклама -