Примож Роглич, Вуелта
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Роглич започна победно защитата на титлата си във Вуелтата

Примож Роглич започна с победа защитата на титлата си във Вуелтата. Шампионът спечели първия етап, който завърши на Алто де Арате над Ейбар. Така колоедачът на Йъмбо-Висма облече червената фланелка още в първия ден.

Роглич се измъкна от група от осем колоездачи на последното изкачване, за да триумфира. Развитието на етапа обаче показа кои ще са претендентите за победа в генералното класиране. Втори остана Ричард Карапас (Инеос Гренадиърс), трети – Дан Мартин (Израел старт-ъп нейшън). След тях се наредиха Естебан Чавес (Мичелтън-Скот), Феликс Гросшартнер (Бора-Хансгрое), Енрик Мас (Мовистар) и Хю Карти (Едюкейшън Фърст).

„Добре е да спечелиш, а? Щастлив съм, наистина щастлив. Началото е добро, ще видим докъде ще стигнем. Ще се наслаждавам“, заяви Роглич.

Други от големите фаворите обаче загубиха време. Том Дюмолен (Йъмбо-Висма) и Алехандро Валвердер (Мовистар) загубиха по 51 секунди. Власов (Астана) и Гауди (Групама-еФДиЖи) – по четири минути. Драмата на Тибо Пино (Групама-еФДиЖи) и Крис Фрум (Инеос-Гренадиърс) обаче е още по-сериозна. Пино загуби 10 минути, Фрум – 11. Това е последната голяма обиколка за Фрум с екипа на Инеос. През 2021-а той ще смени тима си.

- реклама -