Валверде, Примож Роглич, Погачар

Примож Роглич спечели Вуелта 2019

Примож Роглич спечели 74-ото издание на Обиколката на Испания. Титлата за словенеца е първа за страната му в една от трите големи колоездачни обиколки в Европа.

29-годишният Роглич си осигури титлата от Ла Вуелта още в събота. Тогава той запази солидната си преднина пред втория в генералното класиране Алехандро Валверде след последния планински етап в състезанието.

Вчерашният на практика протоколен последен етап, който завърши в центъра на Мадрид, бе спечелен от Фабио Якобсен. Холандецът от Декьоник Куикстеп взе втора етапна победа в състезанието. Той изпревари Сам Бенет в хаотичен финален спринт.

Силната година на Примож Роглич

Роглич пресече финалната линия, прегърнат със своите съотборници от Йъмбо-Висма. Успехът завърши забележителна година за него в големите обиколки. Той завърши трети в Джирото и четвърти в Тур дьо Фанс.

На второ място във Вуелта 2019 завърши Валверде, който изостана на 2:16 от победителя. Тройката се допълни от друг словенец – Матей Погачар, който спечели три етапа от надпреварата. Той завърши и като най-добър млад колоездач.

Испанският колоездач Хесус Ескера пък предложи брак на приятелката си по време на етапа. Тя прие пръстена и предложението.

- реклама -