Примож Роглич, тур дьо л'Аин
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Роглич надви Бернал и спечели Тур дьо Л‘Аин

Примож Роглич (Йъмбо-Висма) спечели втория си етап в също толкова дни и триумфира на Тур дьо Л‘Аин. Тридневното състезание е второто подгряващо за Тур дьо Франс.

Втори на 18 секунди за Роглич остана Еган Бернал. Той обаче изпревари съотборника си в Инеос Крис Фрум с цели 26 минути. На 12 август е Критериум дьо Дофине, което е последното важно състезание преди Тур дьо Франс. Ако и там Бернал се справи по-добре от Фрум, най-вероятно Фрум няма да стартира на Тур-а.

Иначе Роглич спечели изкачването на Гран Колобие. На 4 секунди зад него бе Бернал, трети на още две секунди назад остана Наиро Кинтана.

„Днес отново беше тежък ден. Инеос караха страхотно на всички изкачвания, но нашият тим се справи великолепно за пореден път. За това спечелих“, заяви словенецът.

Неговият успех сложи край на доста противоречива седмица за Йъмбо-Висма. От едната страна на победите на Роглич и Вут ван Аерт – той спечели класиките Страде Бианки и Милано-Сан Ремо. От друга Дилан Хрьоневеген предизвика ужасяващо падане в обиколката на Полша. То доведе до тежки травми и лицева операция за Фабио Якобсен.

- реклама -