Роджър Уотърс

Роджър Уотърс с нов концерт в България през 2018 г.

Световноизвестният музикант и член на „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс се завръща в България през 2018 година.

Страната ни ще е една от дестинациите в турнето му „Us+Them“, което беше обявено днес на сайта на музиканта.

Все още не е обявена дата за концерта в България

Концертите от поредицата „Us+Them“ ще включва изпълнения на песни от някои от най-известните албуми на „Пинк Флойд“ като „The Dark Side of The Moon“, „The Wall“, „Animals“, „Wish You Were Here“ и други, както и от последния му солов албум „Is This the Life We Really Want?“, който излезе на 2 юни.

Роджър Уотърс
Снимка: БГНЕС

Освен България, Роджър Уотърс ще посети също Австрия, Хърватия, Чехия Финландия, Германия, Франция, Унгария, Ирландия, Великобритания Норвегия, Португалия Русия, Швеция, Швейцария, Северна Америка и други.

Легендарният музикант посети България през 2013 година и изнесе спектакъла „The Wall“ пред хиляди на стадион „Васил Левски”.

Роджър Уотърс е лидер и основател на легендарните Пинк Флойд. Името му винаги се свързва с големи проекти, особено когато става въпрос за „The Wall“ – емблематичният албум от 1979 г., породил истинска мания и разпродаден в мултиплатинени тиражи по целия свят.

Роджър Уотърс
Снимка: БГНЕС

Автобиографичната рок опера, базирана на битките на самия Уотърс, е определяна от критиците като края на най-плодотворния период в историята на Пинк Флойд.

Три години по-късно излиза и култовият филм „Стената“ с Боб Гелдоф в главната роля, в който Алън Паркър допълва посланията на Уотърс с уникална визия, повлияла и върху новосформиращата се MTV-култура.

- реклама -