В Русия е обявен ден на траур! Роднините на жертвите от падналия самолет ще получат по 1 млн. рубли (ВИДЕО)

Роднините на загиналите при разбилия се руски самолет Ан-148 край Москва ще получат по 1 милион рубли допълнително обезщетение извън застраховката, съобщи президентският представител на Приволжския федерален окръг Михаил Бабич, цитиран от ТАСС.

Руските власти в Оренбургския регион обявиха 12 февруари, понеделник, като ден на траур за почит към жертвите на разбилия се пътнически самолет Ан-148

Катастрофата, при която по последни данни са загинали 71 души, е най-голяма в света по брой на жертвите след тази със самолета Ту-154 край Сочи през 2016 година с 92 души на борда.

 На близките на жертвите ще бъде оказана и психологическа помощ.

Три деца на възраст между 5 и 12 години, както и 17-годишен юноша са сред загиналите при самолетната катастрофа, съобщи пресслужбата на административните власти в Орск. Сред пътниците е имало и трима чужденци – граждани на Швейцария Азербайджан и Казахстан.

Ето и видео на което се вижда катастрофата на самолета.

Самолетът изпълнявал полет от Москва за град Орск в Урал. Машината изчезнала от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, а отломките ѝ са намерени в Раменския район в Подмосковието, на около 40 километра от руската столица.

Спасителният екип на мястото на трагедията е увеличен над два пъти до близо 600 души.

- реклама -