Поморие Гаврилово Златарица Студентски град скелет улица Алабин отцепена мъж нож Джебраим С., Окрош, прокуратура, Силистра убийство Варна жилищен блок труп Иван Пачелиев Орешник претърсване имот Добревци, убийство бизнесмен военен нож намушкал Пловдив

Роднини на починала жена подозират, че е жертва на убийците край Негован

Роднини на мистериозно починала жена, подозират че е станала жертва на убийците, които хвърлиха телата на жертвите си край Негован. Цветанка Стоянчева е била на 85 години. Тя е живеела в столичния квартал „Гео Милев”. Държала у дома 70 000 евро от продадена земя. Апартаментът, в който е живеела, е бил продаден на Петър Петров от Радомир, а пълномощник е бил Пламен Шлапашки, единият от двамата обвинени за двойното убийство в София.

„Майка ми почина на 17-ти септември 2018 г. На 7-ми септември ми се обадиха от 1-во Районно управление и ми казаха, че майка ми е паднала между някакви коли. На място е отишла полиция. Закарали са я в болница. Там ми казаха, че майка ми е с инсулт в реанимация. Няколко дни лекарите се бореха за живота й, след това тя почина”. Това разказа пред Нова ТВ дъщерята на починалата жена – Валентина Зашева. По думите й Цветанка Стоянчева е изтеглила парите от продадената земя, тъй като не е имала доверие в банките.

„Опитахме се да платим тока на апартамента и така разбрахме, че всъщност той е продадена на 27-ми юни 2018 година”, разказа още дъщерята на починалата.

Цветанка Стоянчева се познавала с Пламен Шлапашки покрай по-голямата си дъщеря – Мая. Тя и Пламен били колеги в Техническия университет. Мая работила там като чистачка. Споменала е, че имат нужда от боядисване и го наемат като бояджия, за да ремонтира жилището на майка й.  Постепенно той станал близък със семейството – изпълнявал дребни поръчки и изведнъж парите изчезнали от апартамента. В последствие се оказало, че апартаментът е продаден.

„Подадохме жалба своевременно, за това че евентуално има извършена имотна измама. Заведена е полицейска проверка, образувано е досъдебно производство, в момента случая се разследва. Оказа се, че бабата, която е починала е опълномощила трето лице да продава жилището на който той намери за добре. Именно това е направил той. Завели сме гражданско дело, с което оспорваме сделките, тъй като жената не е била добре здравословно”, заяви адвокат Виктор Димитров.

Близките на възрастна жена искат ексхумация на тялото, за да се установят факти и обстоятелства около смъртта и – като това дали е имало някакви вещества в кръвта й.

 

- реклама -