фургон
сн. БНТ

Родителите на изгорелите във фургона деца са криминално проявени, остават в ареста

Родителите на загиналите при пожар деца в с. Шума са задържани със 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от областната дирекция на МВР – София.

Грози ги затвор до 3 години

26-годишната Т. М. от гр. Раковски и 29-годишният Г. С. от ямболското село Борисово, и двамата криминално проявени, са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 182, ал.1 от НК.

Той гласи, че родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание.

Разследването е проведено по повод смъртта на двете им деца, настъпила вследствие на възникнал пожар в обитавания от семейството фургон в землището на с. Шума вечерта на 21 ноември. С прокурорско постановление мярката за неотклонение „задържане под стража“ на двамата обвиняеми е удължена за срок до 72 часа. Вече стана ясно, че когато фургона се е запалил, родителите са били извън него и са работили.

Действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

- реклама -