протест

Родители протестираха срещу унищожаването на Фонда за лечение на деца

Родители с деца, пациентски организации и граждани протестираха днес срещу неефективната работа на Фонда за лечение на деца в чужбина.

„Вярваме, че болните деца и техните семейства имат право на работещ механизъм за подпомагане!”, настояха протестиращите. Те очакват Фондът най-после да заработи гладко след като мина повече от месец от показните арести.

протест

„Изминалото време недвусмислено показа, че инициаторите на тази акция са целели нещо различно от доброто на тежкоболните деца. Какво е то и до днес остава неясно зa българските граждани”, споделиха организаторите.

По техни данни, в момента повече от 20 деца очакват одобрение по документи.

„Промените, които в момента се случват в крачка, на практика превръщат децата в жертви“, категорична беше Красимира Величкова от Българския дарителски форум.

протест

По думите й, на предстоящото заседание от 13 деца – 10 са предложени за отказ, а 15 онкоболни деца продължават да чакат придвижването на своите документи.

Фондът работи в много по-кратки срокове от досегашните. Няма забавяне на деца, нуждаещи се от лечение, увери протестиращите зам.- здравният министър д-р Ваньо Шарков.

протест

„Отнасяме се отговорно и с разбиране към тревогата на родителите. Недоумяваме как е възможно някои хора да си позволяват да използват мъката им за толкова грозна и заблуждаваща обществото кампания“, допълни Шарков.

- реклама -