детска градина, директорка, родители, протест

Родители на протест срещу връщането на уволнена заради 18 нарушения директорка на детска градина

Родители на деца от 151-ва Детска градина в София се събраха пред Столичната община, за да протестират срещу връщането на работа на директора на детското заведение Мирела Гошкарян. Тя беше уволнена преди година след установени административни нередности.

През 2019 г. шкаф падна и премаза пръстите на двегодишно дете, а в последствие при управлението на Гошкарян бяха установени още много нередности. Тя получи 18 дисциплинарни обвинения. Заповедта за уволнение е издадена на 14 април 2020 г

Съдът обаче определи уволнението като неправомерно и от миналата седмица тя отново е на работа. Това разгневи родителите.

„При управлението на Гошкарян влизахме в една детска градина, която изглеждаше като музей. Децата не бяха навън, те бяха затворени вътре, гледаха телевизия и никой не се занимаваше с тях. Беше мръсно и вонящо на цигари, защото в нейния кабинет се пуши и цялата градина мирише на цигари”, каза майка на едно от децата.

„В съдебното решение на СГС тя е оправдана по всички 18 дисциплинарни обвинения. Те са за административни пропуски. Нямам представа защо родителите протестират”, заяви адвокатът на Мирела Гошкарян.

На нейно място, като временен директор, е била д-р Вяра Богатева, която пък е получила заповедта за уволнението си на 23 декември. Родителите, които протестираха, настояват д-р Богатева да остане директор на 151 ДГ „Леда Милева“.

- реклама -