Родилка в Добрич скрила, че има COVID-19, медиците разбрали ден след раждането

Родилка в Добрич е скрила при приема й за раждане, че член на семейството й има COVID-19. Това е станало ясно ден след раждането и при направен PCR-тест, жената също се оказала положителна. това е и единственият случай на родилка с доказана коронавирусна инфекция в Отделението по акушерство и гинекология в добричката болница от началото на пандемията. Това съобщи началникът на отделението д-р Ивайло Петев.

„Няма нищо страшно в това пациентка да е с коронавирус. Когато сме информирани за това, ще можем да вземем съответните мерки”, обясни д-р Петев.

“В случаите, в които пациентите спестяват този факт, застрашават, както живота на работещите в отделението, неговото функциониране, така и живота на останалите пациенти. На никого няма да му бъде отказана медицинска помощ за това, че е контактен, болен или карантиниран”, категоричен е медикът.

В отделението е създаден специален ред, по който да се приемат такива пациенти.

Отделението е подготвено със стаи за пациенти, родилна зала и операционна зала, които да бъдат приспособени за подобни случаи, без да се застрашава здравето на работещите в отделението, така и на останалите, които са настанени в него, обясни д-р Петев.

- реклама -