Родилка почина в частна болница, прокуратурата започна разследване

17-годишно момиче е починало след раждане в частна болница в Панагюрище.

Мария Димитрова е постъпила в „Уни Хоспитал“ в ранните часове на 27 ноември и няколко часа по-късно е родила здраво бебе чрез секцио. Същия ден след обяд родителите й отиват на свиждане. Заедно с младата майка видат и детето. Мария се оплакала от болки в гърлото и поискала да й занесат лукчета.

В четвъртък близките се виждат с Мария, по-късно те получават обаждане от болницата, че състоянието на родилката се е влошило.

Бащата веднага отива в частния кабинет на доктора, който е израждал 17-годишната Мария и го уведомява за притесненията на семейството. Докторът го уверил, че всичко върви нормално и до ден-два родилката ще бъде изписана от болницата.

На другата сутрин, на 29-и ноември, от частната болница се обаждат на брата на Мария, че тя е починала.

По думите на Огнян Янев, дъщеря му е била местена от родилното отделение в интензивното на 7-ия етаж в сградата, а когато отишли на място, единственото, което разбрали, било, че двете отделения си прехвърлят вината за смъртта й.

С разследването на смъртта непълнолетната родилка е ангажиран следовател към прокуратурата, каквото е изискването на закона. От болницата са иззети документи, разпитват се и свидетели.

- реклама -