Александър, Виктория, имена, новородени

Родилен дом в Гърция даде на родители чуждо бебе

Родилен дом в Гърция даде на родители чуждо бебе. Невероятна грешка направили служителите на родилен дом в гръцкия град Лариса и занесли на млада двойка бебе, което в крайна сметка се оказало, че не е тяхното, съобщи БТА, цитирайки телевизия Мега.

30-годишната жена родила в частна клиника

в Лариса на 18 август. След раждането взела в прегръдките си бебето и го нахранила.

„В кошарката, която ти носят, там, където слагат бебето, стоеше нашето картонче,

не обърнахме много внимание в този момент,

а и не пишеше името й“, разказва бащата. „Изпратихме снимки на роднините си, жена ми даже го накърми“, продължава той. Цял ден двойката мислела, че това е тяхното бебе. На следващия ден нещата обаче нещата взели неочакван обрат.

„На другия ден сутринта ни донесоха друго бебе.

Огледахме го внимателно и си казахме: „Какво става тук? Нещо не е наред.“ Излизам в коридора и виждам предполагаемото наше бебе да се насочва в друга посока, а аз междувременно бях изпаднал в шок. Акушерката ни казва: „Вчерашното беше друго бебе“. Тоест нашето бебе е било пратено другаде“, разказва бащата. В крайна сметка се оказало, че е станала грешка и първия ден родителите били получили

бебето на друга жена, родила в същия ден в клиниката.

Родителите все още са в шок и мислят как най-щастливият момент в живота им се превърнал в подобно премеждие. Двойката е поискала да бъде направена ДНК проба, за да не бъдат измъчвани от съмнения дали болницата не е направила още някоя грешка. Те са наели и адвокат, за да са сигурни, че отговорните няма да се измъкнат без последствия.

- реклама -