Роберто Манчини

Роберто Манчини: Искам да върна Италия на върха

„Искам да изградя нещо за години напред и да върна Италия на върха“. Това обяви новият селекционер на италианския национален отбор Роберто Манчини на първата си пресконференция.

Манчини заменя на поста Джанпиеро Вентура, който се провали в квалификациите за Мондиал 2018. Световното първенство в Русия е първото от 60 години насам, в което страната няма да участва. „Липсата ни от Световното първенство е мъчителна за всички, които подкрепяме националния отбор. Усещам нуждата да направя нещо за отбора и мисля, че сега е точното време да го сторя“, коментира Манчини.

Договор до Евро 2020

Контрактът на Манчини с Италианската федерация е до Евро 2020. Ако обаче адзурите преминат успешно квалификациите за Европейското първенство, контрактът ще бъде автоматично удължен до Мондиал 2022. Треньорът ще получава по два милиона евро на година. Според информациите той се е отказал от общо 13 милиона, като е прекратил предварително договора си с руския Зенит Санкт Петербург.

„Дори в такива тежки времена, Италия може да се похвали, че разполага със страхотни футболисти. Със сигурност ще говоря и с Балотели. Той е играч, който искаме да видим на нивото от Евро 2012“, сподели Манчини.

Роберто Манчини

Предложение към Андреа Пирло

Манчини разкри, че ще разговаря с доскорошния национал Андреа Пирло. Пирло прекрати кариерата си преди няколко месеца, като предложението към него ще е да стане част от треньорския щаб.

- реклама -