Робърт Редфорд

Робърт Редфорд се оттегля от киното на 81 години

Робърт Редфорд заяви, че прекратява актьорската си дейност. 81-годишният носител на Оскар заяви, че предстоящият филм „Old Man & His Gun“ ще бъде неговата лебедова песен

„Никога не казвай никога, но аз абсолютно сигурно стигнах до заключението, че това ще бъде за мен краят по отношение на актьорството и ще се пенсионирам, защото играя още от 21-годишен“, каза той за Ентъртеймънт Уикли.

„Казах си – е, това е достатъчно! А защо да не си тръгна с нещо, което е много оптимистично и положително?“ добави актьорът.

В „Старецът и неговото оръжие“ („Old Man & His Gun“), режисиран от Дейвид Лоуъри, калифорнийската звезда играе Форест Тъкър –известен в американската история престъпник, който е ограбвал банки и след това избягал от затвора.

„За мен това беше чудесен герой, който да играя в този момент от живота си“, каза русият изкусител, по който все още въздишат милиони жени. Престъпленията на Тъкър са продължили повече от 60 години. Редфорд вижда в това знак, защото започва своята актьорска кариера през 60-те години на миналия век. Във филма му партнира Сиси Спейсък и ще бъде пуснат в САЩ на 28 септември.

Попитан дали перспективата му за пенсиониране ще се разпростре и върху режисьорската му дейност, Редфорд е лаконичен: „Ще видим за това“.

Редфорд Редфорд печели „Оскар“ през 1981 г. за най-добър режисьор на „Ordinary People“ и има редица други режисьорски изяви, сред които критикуваният „River Run Through It“ и „Quiz Show“.

Като актьор той остава най-известен с ролите си в „Butch Cassidy и Sundance Kid“, „The Sting“ и „All President’s Men“.

Редфорд основава и Института „Сънданс“ в Юта за амбициозни режисьори, а годишният му едноименен филмов фестивал е един от най-престижните в света.

- реклама -