Рио не е готов

Рио не е готов за Олимпиадата

Рио де Жанейро не е готов за Олимпиадата, съобщава Daily Mail. Въпреки, че до началото на игрите има малко повече от месец, голяма част от спортните съоръжения в страната все още не са готови.

Снимки показват, че Колодрума, залите за тенис, модерен петобой, плуване, гимнастика, арена за плажен волейбол, както и голяма част от инфраструктурата, включително и олимпийското село, не са довършени и майстори усилено работят по тях.

Рио не е готов
Олимпийският тенис център отвън

Церемонията по откриването на XXXI-те летни олимпийски игри е на 5 август, като в Бразилия ще пристигнат повече от 10 хиляди спортисти от целия свят.

Рио не е готов
Тестове на Колодрума

Изданието прави сравнение с Олимпиадата в Лондон, където почти всички съоръжения бяха готови година преди началото на игрите.

Проблемите на организаторите принудиха част от американския олимпийски отбор да води последния етап на подготовката си в Аржентина, вместо в Бразилия. Слабата организация е само един от проблемите на Рио, най-големият от които е заплахата от вируса Зика, както и голям процент непродадени билети за състезанията, допълва Daily Mail.

- реклама -