Римски политик иска карантина за идващите от България и Румъния

Съветникът по здравеопазването в област Лацио Алесио д’Амато призова италианското правителство да въведе карантина за идващите от България и Румъния. В интервю за всекидневника “Месаджеро” Д’Амато каза, че е “необходима карантина за пристигащите от някои източноевропейски страни, където броят новозаразени е много висок, а процентът ваксинирани е много нисък”.

Според съветника с България и Румъния Италия поддържа интензивни връзки и работниците от тези страни са ангажирани в грижите за възрастните хора. “Не може да се рискува”, убеден е политикът, според когото всичко трябва да стане “в духа на сътрудничеството”. Д’Амато подчертава и значението на работата, която извършват идващите от тези две страни.

Тревога за ситуацията в България надава и репортаж на в.”Република” под заглавие “В преобърнатия свят на антиваксърска България – тук побеждава недоверието”. Всекидневникът пише, че защитниците на ваксинирането са тези, които трябва да се оправдават за избора си, тъй като са малцинство в България. “Едно плахо малцинство, което в останалата част на Европа е мнозинство”.

Вестникът цитира българи, според които те са жертва на безпрецедентна бомбардировка от фейкнюз по фейсбук и че правителството не прави нищо, за да им се противопостави. “Република”допълва, че правителството е загубило осем месеца, оплетено в предизборния сезон, и че никой от политическите лидери не се е снимал как се ваксинира.

- реклама -