Ричард Алибегов, ресторантьори , мерки

Ричард Алибегов: Служебният кабинет не е наясно за коя мярка говорят ресторантьорите

Служебният кабинет не е наясно за коя марка става настояват ресторантьорите.

Това заяви в ефира на Би Ти Ви председателят на българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Асоциацията твърди, че правителството е замразило плащанията на помощ за ресторантьорите за справяне с COVID кризата.

Заведенията чакат да получат пари за март и април. Това са 20% от оборота им. „Нашият бранш пострада най-много от кризата. Работим на 50% капацитет и 100% разходи. Сега е трета фаза от затворените бизнеси, която трябва да бъде заплатено за март и април, но НАП е замразена. Нямаме обянения защо в края на май не можем да кандидатстваме за март. Става дума за одобрени фирми и пари в наличност, за които нямаме достъп. Натрупахме разходи към фирми за това време“, каза Алибегов.

Той подчерта, че социалните мерки като 60/40 не са спрени и настоя за среща на ресторантьорите с Министерството на икономиката и това на финансите. Изрази и опасения,ч е Министесртвото на икономиката и Министесрвто на туриза не се допитат до бранша на ресторантьорите при планирането на политиката в бранша.

- реклама -