Риана

Риана и Боно на гости на френския президент

Френският президент Еманюел Макрон ще приеме следващата седмица Боно и Риана. Двамата певци са сериозно ангажирани с неправителствени организации, които работят за образованието, съобщи в събота Елисейския дворец.

На 6 юли изпълнителят от U2 и съосновател на неправителствената организация One, призова лидерите от Г20, включително Макрон, да се ангажират с образованието.

В съвместно писмо с носителката на Нобеловата награда за мир Малала Юсафзай, Боно нарича ключово за развиващите се и за развитите страни, да „подкрепят предложението“ на генералния секретар на ООН, Антониу Гутериш, да се създаде „Механизъм за международна финансова помощ за образование (IFFEd)“.

От своя страна звездата от Барбадос Риана, която е основател на хуманитарната фондация „Клара Лайънъл” се обърна към новия френски президент Макрон чрез „Туитър” и го попита дали Франция ще „се ангажира с фондацията, на която тя е говорител.

Риана е посланик от 2016 на Глобалното партньорство по въпросите на образованието, сдружение, което се бори за достъп до образование на децата в развиващите се страни. Тя вече отправи апел към аржентинския президент Маурисио Макри (Аржентина ще председателства за година организацията IFFEd) и към канадския премиер Джъстин Трюдо.

- реклама -