Токио 2020
Снимка: twitter.com/Tokyo2020

Режисьорът на церемонията по откриване на игрите беше уволнен

Режисьорът на церемонията по откриване на олимпийските игри в Токио – Кентаро Кобаяши – беше уволнен. Причината е запис от края на миналия век, в който той се шегува с Холокоста. Церемонията е утре следобед. Иначе два от спортовете в програмата – софтбол и футбол – вече започнаха.

Уволнението на Кобаяши е поредният скандал, ударил игрите в Токио. Само преди дни композитор напусна екипа по церемоята, след като се оказа, че е тормозил съученици с физически проблеми. През март криейтив директорът Хироши Сасаки също напусна. Той пък предложи Наоми Уатанабе да се появи като „Олимпрас“. Уатанабе е комедиен актьор, размер плюс. През февруари Йоширо Мори беше принуден да напусне поста си като шеф на организационния комитет. Той пък заяви, че „жените говорят много и срещите с тях отнемат много време“.

„Няма човек, който може да си позволи да се подиграва на жертвите от нацисткия геноцид. Забавлението не трябва да кара хората да изпитват дискомфорт. Осъзнавам глупавия си избор на думи и се извинявам за него“, заяви режисьорът Кобаяши.

- реклама -