Бащата на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас стана най-богатата американска знаменитост

Режисьорът и създател на киносагата „Междузвездни войни“ Джордж Лукас стана най-богатата американска знаменитост за 2018 г., сочи класацията на списание „Форбс“.

Състоянието на 74-годишния Лукас се оценява на 5,4 милиарда долара.

На второто място в рейтинга е режисьорът Стивън Спилбърг, чийто капитал достига 3,7 милиарда долара.

На трето място е телевизионната водеща Опра Уинфри с 2,8 милиарда долара. След нея следва бившата звезда на НБА Майкъл Джордан, който е спечелил 1,7 милиарда долара.

Петото място поделят фотомоделът, звезда от реалити шоу и основател на козметичната компания „Кайли козметикс“ Кайли Дженър и рапърът Джей-Зи.

Всеки от тях има състояние по 900 милиона долара. Илюзионистът Дейвид Копърфилд се нарежда след тях с 875 милиона долара.

Осми по богатство е рапърът Диди с 825 милиона долара. Последните места в класацията са за играча на голф Тайгър Уудс и писателят Джеймс Патерсън. Капиталът на всеки един от тях се оценява на по 800 милиона долара.

Общата сума на състоянието на десетте участници в класацията за 2018 г. достига 18,7 милиарда долара, което е с 4% повече, отколкото през миналата година.

„Форбс“ отбелязва, че в списъка на най-богатите американски знаменитости могат да бъдат включени „граждани на САЩ, които са забогатели благодарение на своята слава, а не са станали прочути заради своето богатство“.

- реклама -