пенсионер

Рецидивистът обрал старец в София, посегнал на пенсията на още един дядо

Мъжът, който обра пенсията на възрастен мъж в столицата преди няколко дни, е посегнал на парите на още един пенсионер. Това се е случило час преди емблематичния случай, който стана широко известен в медиите.

Схемата е била абсолютно същата, съобщиха от прокуратурата в столицата.

„Жертвата е 83-годишен мъж. Извършителят на престъплението се е представил за служител на пощата и казал да стареца, че от клона са му изплатили 50 лв. по-малко. Предложил да преброи парите, като след това върнал с 300 лева по-малко, а парите задържал за себе си“, обясни районния прокурор на София Невена Зартова.

Извършителят остава задържан, като той е излязъл от затвора само преди няколко месеца. Крадецът е закоравял рецидивист с 8 осъдителни присъди.

сн. БГНЕС

Прокуратурата и полицията бяха категорични, че подобен тип престъпления към възрастни граждани са техен приоритет.

„Сам по себе си случая ни извади извън кожа, защото подобен тип престъпления са удар върху достойнството на един възрастен човек, който трябва да получи уважение от обществото. Затова ние ще имаме нулева толерантност при подобен тип престъпления„, коментира директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Крадецът е задържан на адрес на негов роднина. До момента той не е дал обяснение за действията си. Повдигнато му е обвинение за измама, извършена в опасен рецидив.

Днес откраднатите пари са били върнати на двамата пенсионери.

На 89-годишният И. Д. е върната отнетата от него сума в размер на 400 лева, а на 83-годишния В. П. – отнетата от него сума в размер на 300 лева.

- реклама -