бате Николай

Рецидивист с отложена присъда нападнал бате Николай

Рецидивист с отложена присъда е нападателят на актьора бате Николай, съобщи прокуратурата.

Районната прокуратура в Ихтиман и полицията в града водят разследване срещу Стоян Боджов за опита за грабеж, придружен с побой и заплашване, над актьора Николай Николаев, известен като бате Николай.

Актьорът бе нападнат на 22 юли на железопътна гара Вакарел.

От прокуратурата изясняват случая. На 22 юли около 23.40 часа Боджов направил опит да отнеме телефон на софиянеца Митко Демирев. Той дърпал пострадалия за ръката и му отправял заплахи, че ще го пребие. В последствие нападнал и нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници на Николай Николаев, дошъл на местопроизшествието след обаждането на Демирев за помощ.

Хронология на разследването

Разследването на случая е започнало на 26 юли с разпит на прриятеля на Николаев, от когото той е потърсил помощ. Разпитан е и самият бате Николай.Актьорът е представил копие от медицинско, което доказва счупване на фаланга на пръст на крака, охлузвания по гърба и дясната ръка и порезна рана на палеца на ръката. Установените увреждания представляват лека телесна повреда, тъй като са причинили на пострадалия временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Разследването на случая продължава. Назначена е съдебно-медицинска експертиза по отношение на пострадалия Николаев. След нейното изготвяне ще се прецени правната квалификация на престъплението и ще бъдат предприети действия по привличането на Боджов към наказателна отговорност.

Извършителят на нападението е Стоян Боджов от Вакарел. Той е осъждан за кражби през 2006 г. и 2012 г. и е с наложени наказания „пробация“ и „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено.

- реклама -