ретрограден Меркурий, Рак

Ретрограден Меркурий в Рак: Ето как ще ни повлияе

От 18 юни отново се намираме в сянката на ретроградния Меркурий. Този път във водния знак Рак.

Очаква се това да продължи до 12 юли. Какво предстои и за какво да внимаваме?

Знакът Рак управлява емоциите. Това означава, че в този период може да сме по-чувствителни, но и по-лесно податливи на импулсивни решения. Възможно е да приемаме събитията по-драматично и емоционално от обикновено. Периодът е чудесен за самоанализ.

Знаците Овен, Везни и Козирог ще преминат най-трудно през този период, тъй като те не синхронизират добре с енергията на Рака. Водните знаци ще го усетят най-леко и при тях не се очакват негативни сътресения в живота.

Ретроградният Меркурий е най-популярният астрологичен транзит сред останалите и то с причина. Меркурий символизира всичко, на което разчитаме в ежедневието си – комуникация, търговия, технологии и кратки пътувания. Ретроградът му внася временен хаос в живота ни.

През този период не се подписват договори, не се започват нови начинания, не се стартира нов бизнес.

Преценката ни по време на ретрограден Меркурий е замъглена и не е много правилна, затова трябва да сме много внимателни с тези неща. Освен това е хубаво да подбираме добре думите си, за да не нараним някого без да искаме. Не се препоръчват чести пътувания.

Периодът обаче е подходящ за вглеждане в миналото и извличане на поуки от него. Обърнете внимание на обстоятелствата, които са се случвали преди, за да се превърнете в човека, който сте сега. Това ще ви помогне да станете по-стабилни и сигурни в себе си и да преодолявате емоционалните бариери.

Освен ретрограден Меркурий в Рак, ще имаме и Луна в Риби. Това ще ни накара да почувстваме липсата на огъня като стихия. Затова е възможно в този период да ни липсва енергия и заряд и да сме по-мудни.

С приключването на ретрограда на 12 юли отново ще бъдем свежи и заредени с енергия.

 

- реклама -