ресторантьорите, позиция, ПП, Кирил Петков
снимка: Pixabay

Ресторантьори: ПП да се прекръсти на ОП! Бизнесът ще умре докато си свършите работата

Гневна позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България към новото правителство и конкретно към премиера Кирил Петков и неговата формация „Продължаваме промяната“ (ПП). Организациите са разгневени заради неизпълнените обещания за въвеждане на зелен сертификат за администрацията, докато такъв важи за бизнес.

От СЗБ и БАЗ дори предложиха „Продължаваме промяната“ да се прекръсти на „Отлагаме промяната“.

Ето какво се казва в позицията на браншовите организации:

„СЗБ и БАЗ: Продължаваме Промяната или Отлагаме Промяната?

ПП бързо се прекръсти на ОП

На 14 декември новият премиер на България Кирил Петков обяви: Още днес издавам заповед за влизане в МС със “зелен сертификат”.

Вчера обаче говорителят на Министерски съвет заяви, че подписаната от министър-председателя заповед влиза в сила с отложен старт от 40 дни! Тоест, в края на януари! Че тя пандемията ще свърши, а бизнесът ще умре докато си свършите работата…

С това темпо ли ще Продължаваме Промяната? Продължаваме Промяната, ама друг път! С отложен старт !

Щом 40 дни „зелен сертификат“ няма да важи за МС, е абсолютно задължително да премахнете зеления сертификат за всички в следващите 40 дни!

А при въвеждане на нови мерки за петата вълна, „зеленият сертификат“ за бизнеса (ако има такъв) да бъде въведен минимум 40 дни, след като бъде въведен за цялата държавна администрация!

Ние дадохме кредит на доверие, изразихме готовност да съдействаме според възможностите си, а насреща виждаме само как продължава имитацията на „мерки“, демагогията и дискриминацията, с които ние се борим вече две години!

Никаква Положителна Промяна няма в това!

Българска асоциация на заведенията

Сдружение на заведенията в България“

- реклама -