маски заведения, ДДС, доставка, храна по домовете
сн. БГНЕС

Ресторантьори излязоха на протест срещу строгите мерки срещу коронавируса

Протестни акции организират този понеделник хора, които се опасяват, че ще останат без работа заради строгите мерки срещу коронавируса, след като бяха удължени до края на януари.

Десетки собственици на заведение и служители, заети в развлекателния и туристическия бранш се събраха в 12:00 ч. на протест пред общината в Пловдив, предаде бТВ.

Собственици на малки магазинчета в търговски центрове смятат, че държавата прилага двоен стандарт, защото другите търговски обекти продължават да работят, но там има струпвания на хора и не се спазват мерките. Затварянето на баровете не помага за ограничаването на заразата. Хората продължават да се събират по апартаменти и вили без никаква дистанция, докато в заведенията мерките се спазват и се прави дезинфекция, заяви собственикът на заведение Елин Николов, който отправи молба към управляващите да преосмислят ограниченията.

Недоволство срещу мерките има и в Бургас. В черноморския град са обявени два протеста пред общината. Единият започна в 12:00 ч., но се очаква по-масова да бъде демонстрацията в 15:00 ч. Протестиращите искат по-ясни и ефективни стимули за засегнатите от мерките срещу коронавируса сектори.

- реклама -