united kingdom exit from europe relative image

Рестартираха кампанията за референдума във Великобритания

Кампанията за решаване на съдбата на британското членство в ЕС е рестартиранаот днес, след тридневно прекъсване поради убийството на депутатката Джо Кокс.

Агитационните дейности за предстоящия на 23 юни референдум бяха подновени, като социологическите проучвания отбелязват връщане на импулс в лагера за оставане на страната в ЕС.

Вестниците в Обединеното кралство се върнаха към добре познатите теми за имиграцията и икономиката, които белязаха кампанията досега.

дейвид-камерън-брекзит_cr„Изправени сме пред екзистенциален избор в четвъртък“, пише в своята статия в Sunday Telegraph британският премиер Дейвид Камерън. „Затова се запитайте: чух ли нещо, каквото и да е, което да ме убеди, че напускането е най-доброто нещо за икономическата сигурност на моето семейство?“, призовава той.

Майкъл Гоув, един от водещите говорители на кампанията за напускане, заяви че излизане на страната от ЕС всъщност ще подобри икономическите позиции на Великобритания.
„Не мога да предсказвам бъдещето, но не вярвам, че акта на напускане на ЕС ще влоши икономическите ни позиции, аз мисля че ще ги подобри“, заяви той в интервю.

- реклама -