Ресорният министър:МВР се самопочиства, рокади в РПУ-тата

МВР се самопочиства. Това анонсира служебният ресорен министър Иван Демерджиев. МВР шефът обяви по БНТ, че предстоят сериозни рокади в София на ниво районни управления. „Не са правени дълго време. Това трябва да се промени, защото не са добри. МВР не гледа цветове, не може да бъдем обвинени, че влияем на политическите процеси“, каза вътрешният министър.

Той обясни, че правителството е мотивирано да работи до последния ден и не е изключена възможността за предсрочен вот.

„Неправилна е мантрата, че се увеличава престъпността.

Нараснала е разкриваемостта, не е вярно, че има повече престъпления“,

каза още вътрешният министър. Той призна, че има атака на прокуратурата към МВР. Очакваме развитието на много производства, в които има и политически играчи, обхваща почти целия политически спиктър, уточни вицепремиерът. Ставало дума за злоупотреби с обществени поръчки.

МВР се самопочиства, министерството е система, която има воля да се реформира, ще се почистим от 5-те процента гнили ябълки, каза още Иван Демерджиев.

Той каза още, че има полицаи със синдрома на прегарянето. Демерджиев обяви също, че ще бъдат предприети мерки това да се поправи. „МВР ще вземе мерки те да се успокоят, но всеки служител ще бъде тестван. Много ми е любопитно дали друга система ще тества служителите си“, каза още вътрешният министър.

следващите седмици очаква да излязат резултатите от

разработки срещу сериозни политически играчи,

стояли много високо в държавата, които и сега са част от политическия живот.

Демерджиев отбеляза, че при Бойко Рашков войната между МВР и прокуратурата е била война на думи, вследствие на която са били блокирани всички досъдебни производства, които е намерил в министерството.

- реклама -