Снимка: БГНЕС

Решителен ден: Стартира новият политически сезон, ГЕРБ трябва да съберат 120 подписа за нова Конституция

Старт на новия политически сезон.  Големият въпрос сега е каква ще бъде съдбата на правителството и дали ГЕРБ ще успеят да съберат така необходимите 120 подписа, за да стартират процедурaта за нова Конституция на Републиката.

Именно това е заявката за стабилност, която лично премиерът Борисов сложи на политическата сцена, а управляващите сами си поставиха срок- 2 септември.

Как изглежда към момента картината? Дори и всички депутати на ГЕРБ и Патриотите да се подпишат, гласовете пак не стигат. Тоест трябват още поне 4 подписа.

Ситуацията става още по-сложна и от факта, че вчера от ВМРО обявиха,че няма да подкрепят, ако техните изисквания не бъдат заложени.

БСП и ДПС заявиха категорична позиция и казаха „не“ на управляващите.

Днес разговори ще има с ВОЛЯ и независимите депутати. Залогът за всичко това е евентуалната оставка на кабинета „Борисов“.

Заседанието започва в 9 часа. Tогава държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание.  Това ще стане от трибуната на Парламента, по време на откриването на новата сесия на 44-тото Народно събрание.

От днес парламентът е с нов адрес. Депутатите се местят в  бившия Партиен дом. Както ви информирахме тази идея е от много години, а ремонтът на  зала „София“ стува около 18 млн. лв.

- реклама -