Путин реч парламент приоритети вътрешна политика международни отношения САЩ

Решено: Путин и Тръмп ще разговарят в събота

Американският президент Доналд Тръмп ще разговаря по телефона с руския държавен глава Владимир Путин в събота, съобщава Си Ен Ен

В интервю за телевизия „Фокс нюз“ Тръмп заяви, че скоро ще може да разговаря с Путин. „Той ми се обади, когато спечелих. Ние още не сме говорили. Но както разбирам, скоро ще поговорим“, каза Тръмп, в отговор на въпрос дали е могъл да говорим с Путин след встъпването си в длъжност.

Говорителят на Путин, Дмитрий Песков, заяви в четвъртък, че представители на Русия и САЩ до сега не са могли да се споразумеят за датата на телефонния разговор между двамата президенти.

Пред „Фокс нюз“ Тръмп заяви, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия ще е от полза и за двете страни. Той посочи, че не познава Путин, но „ако се разбираме с Русия, това ще е чудесно. Това е добре за Русия, това е добре за нас… Заедно ще изтръгнем духа от „Ислямска държава“. Защото тя е истинско заболяване“.

Също утре Тръмп ще разговаря и с Меркел. Очаква се в телефонен разговор двамата да обсъдят проблемите между Русия и Украйна.

- реклама -