Джуди Гарланд Рене Зелуегър филм

Рене Зелуегър влиза в ролята на Джуди Гарланд

Актрисата и носителка на „Оскар“ Рене Зелуегър е почти неузнаваема като Джуди Гарланд в първия трейлър от филма „Джуди“.

Той проследява последната година от живота на холивудската екранна икона, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Част от кадрите показват как Зелуегър изпълнява по-мрачна версия на знаковата песен „Somewhere Over the Rainbow“ на Гарланд.

Филмът „Джуди“ проследява период от живота, в който екранната легенда се бори със здравословни проблеми. Джуди Гарланд умира на 47-годишна възраст в Лондон през 1969 г. от случайна свръхдоза лекарства.

Петдесетгодишната Рене Зелуегър, известна с ролята си в поредицата „Бриджит Джоунс“, споделя за сп. „Пийпъл“, че за новото си превъплъщение е взимала уроци по пеене. Преобразяването й в Джуди Гарланд е отнемало по два часа дневно.

През 2004 г. Зелуегър е отличена с „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля за „Студена планина“, припомня агенцията.

Филмът „Джуди“ ще излезе на екран през септември.

Миналата година Лайза Минели, дъщерята на екранната икона, се разграничи от продукцията, заявявайки, че никога не се е срещала или разговаряла с Рене Зелуегър. „Не одобрявам, нито осъждам предстоящия филм за Джуди Гарланд“, написа Минели във Фейсбук.

- реклама -