Рене Вайлер не успя да спечели промоция в Първа Бундеслига с Нюрнберг
Рене Вайлер напусна Нюрнберг заради Андерлехт

Рене Вайлер е новият треньор на Андерлехт

Рене Вайлер ще е новият треньор на белгийския Андерлехт, съобщи списание „Кикер“. 42-годишният швейцарец, който досега водеше германския Нюрнберг, е получил предложението в понеделник, а в сряда е дал положителен отговор на виолетовите. Вайлер има договор с клуба от Втора Бундеслига за още една година, което означава, че Андерлехт трябва да плати неустойка на Нюрнберг.

Вайлер направи силен втори сезон начело на франките и стигна до плейофа за попълване на Първа и Втора Бундеслига, но Нюрнберг не успя да се справи с Айнтрахт Франкфурт и ще трябва да играе поне още един сезон във втория ешелон. Всъщност, подготовката на червените за него започва след две седмици и половина, през което време те ще трябва да намерят нов треньор.

В Андерлехт Вайлер заменя Бесник Хаси, който напусна клуба след два сезона начело. Роденият в Косово бивш албански национал изведе виолетовите до второ място в класиране в завършилото преди месец първенство, което означава и участие в квалификациите за Шампионска лига. В началото на юни обаче Хаси подписа договор за два сезона с полския Легия Варшава.

- реклама -