парно, топла вода, Булгартрансгаз, ремонт

Ремонтът на „Булгартрансгаз“ приключи по-рано, пускат парното и топлата вода в София

Ремонтът на газопровода, който наложи спирането на топлата вода в по-голямата на София, приключи предсрочно, съобщиха от „Булгартрансгаз“ ЕАД. След 16.00 ч. днес ще бъде възстановен преносът на природен газ по направление София – Перник.

По този начин ще бъде дадена възможност на “Топлофикация София” да възстанови в по-кратък срок топлоподаването към своите клиенти. Според първоначалния план подаването на топла вода трябваше да бъде възстановено до 8.00 ч. на 12.10.2021 г.

Извънредният ремонт на преносен газопровод DN 700 в участъка от линеен кранов възел „Горни Богров“ до очистно съоръжение „Нови Искър“ се наложи във връзка с подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна система за есенно-зимния сезон, посочват от „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Междувременно „Топлофикация София” започна поетапното общо пускане на отоплението. Първо ще бъде пуснато парното на клиентите на ТЕЦ „Изток“, който не беше засегнат от ремонта на преносния газопровод.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От „Топлофикация“ напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

- реклама -