Дойче банк глоби финансов надзор САЩ Великобритания

Рекордни глоби за Дойче банк във Великобритания и САЩ

Дойче банк ще плати на британските власти 163 млн. паунда по споразумение по дело за пране на пари. Това съобщава пресслужбата на банката.
В рамките на споразумението с британското управление за финансов надзор, се съгласихме да изплатим компенсация в размер на 163 млн. паунда. Сумата беше намалена с 30%, след като се съгласихме на сделка с управлението още в началния стадий на разследването„, отбелязват от Дойче банк.

 

От британския финансов надзор отбелязват, че това е най-голямата парична глоба, което ведомството е налагало за подобни нарушения. „Банката е подложила финансовата система на Обединеното кралство на риск от финансови престъпления, като не е съумяла да осъществи надлежен контрол по взаимоотношенията с клиентите си„. Това твърдят от надзора във Великобритания.

Глоба и в Ню Йорк

По-рано беше съобщено, че Дойче банк е глобена и от Управлението за финансови услуги на щата Ню Йорк в размер на 425 млн. долара. Глобата е за нарушение на американските закони при изнасяне от Русия на близо 10 млрд. долара в периода 2011-2015г. Схемата е позволявала на клиентите на банката да купуват акции в руски рубли в Москва и да ги продават в друга валута в Лондон и Ню Йорк.

Органите по финансовия надзор в САЩ и Великобритания считат, че Дойче банк не е оказала нужното противодействие при извършването на съмнителните сделки.

- реклама -