Рекордна посещаемост в двубоя Франция – Исландия

Рекордна публика на един от най-атрактивните двубой на Евро 2016. Мачът от 1/4 финалите между домакините от Франция и приятната изненада Исландия регистрира най-висока посещаемост в турнира.

Мачът се играе на „Стад дьо Франс“ в Париж и завърши с победа на „петлите“ с 5:2. На трибуните снощи са присъствали 76 833 зрители или 96% от максималната вместимост на стадиона (80 000). Преди това най-посетен бе 1/8 финала Испания – Италия (76 165 зрители).

Президентът на Исландия Гудни Йоханесон присъства на двубоя с Франция и не криеше радостта си от чудесното представяне на сънародниците си във футболния турнир.

Приказката за Исландия свърши, но националите ще се приберат в страната си с гордо вдигнати глави и със сигурност ще бъдат посрещнати като герои.

„Бях уверен, че всичко ще се получи добре. Знам силата на нашите играчи, познавам и духът им. Исландия играе със сърце, не се бои от никой, но уважава всички. Разбира се, ние ще продължим да развиваме футбола. Те си спечелиха любовта на исландците и мисля, че това е главната награда“, каза 48-годишният професор по история.

Йоханесон сподели също, че е ревностен привърженик на Манчестър Юнайтед.

Междувременно стана ясно, че в исландската столица Рейкявик вчера е настанала истинска истерия за фланелки на националния тим и те са били разграбени напълно доста преди началото на мача в Париж. Екипите са се продавали във фензоните в Рейкявик.

- реклама -