САЩ
сн. БГНЕС

Рекордна безработица в САЩ! 3.3 млн. души са се регистрирали в бюрата по труда

Близо 3.3 млн. американци са се регистрирали в бюрата по труда, след като останали без работа през последните седмици, съобщи BBC. Медията се позовава на данни, изнесени от лица от администрацията.

Това чупи предишния рекорд от 1982, когато в края на октомври на борсата са отишли 695 хиляди безработни.

Новината идва на фона на затворените ресторанти, барове, хотели, фитнеси и кина из отделните щати. Автомобилната индустрия също е замразена, а полетите почти са спрели.

Още по-страшна звучи прогнозата на бившия началник в Щатския департамент по труда Хайди Шиерхолз, според която това е само върха на айсберга. „Предполагаме, че до лятото работата си ще загубят около 14 млн. души в САЩ“, заяви тя, цитирана от CNN.

В Русия над половината компании са застрашени от банкрут

Около 88% от руските компании отбелязват необходимост от данъчни стимули в настоящата ситуация с коронавируса, се казва в презентация към проучването на Центъра за стратегически изследвания „Социално-икономически ефекти от „шоковите“ събития от началото на 2020 г.“

Според проучването, 63% от руските компании са изложени на риск от фалит при липса на положителни промени. Най-чувствителни към последствията от разпространението на коронавируса са финансовият сектор и недвижимите имоти, информира ТАСС.

Освен това 56% от компаниите смятат, че ситуацията с коронавируса ще има отрицателен ефект върху изпълнението на договорите им.

Изследването е проведено сред 500 компании в Руската федерация.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -