обувки

Рекордите на Гинес: Най-скъпите обувки в света са реверанс към небостъргача Бурж Халифа

Дубай е добре известен със своя лукс и екстравагантен стил, който винаги надминава очакванията. Затова едва ли ще се учудите да научите, че именно там бяха представени най-скъпите обувки в света.

Цената им е 20 млн. долара

Благодарение на тази зашеметяваща сума, те бяха признати от Рекордите на Гинес за най-скъпия чифт обувки, правен някога.

Както подобава на този ексклузивен дизайн и цена, обувките си имат собствено име – „Лунна звезда“. Те са дело на италианския дизайнер Антонио Виетри. Обсипани са са 30 каратови диаманти, а за направата им е използвано и малко парче метеорита Кампо дел Сиело, открит в Аржентина през 1576 година.

Обувките правят реверанс към небостъргача Бурж Халифа – токът на всяка от двете обувки представлява миниатюрно копие на сградата, която със своята обща височина от 828 метра е най-високата конструкция, строена някога. Самите токове пък са от чисто злато.

Предишният рекорд за най-скъпи обувки бе за чифт от Деби Уингам, който бе оценен на 15 млн. долара. Той е инкрустиран с над 1000 диаманти, сред които и редки розови скъпоценни камъни.

- реклама -