борси, индекси, акции, петрол

Рекорден скок на основните индекси на борсите в САЩ

Трите основни американски фондови индекса – Standard & Poor’s 500, Dow Jones Industrial Average и Nasdaq Composite – се повишиха до рекордни стойности, за първи път от 1999 година.

  • Dow Jones Industrial Average се повиши с 117,86 пункта (0,64%) – до 18613,52 пункта.
  • Standard & Poor’s 500 скочи с 10,3 пункта (0,47%) – до 2185,76 пункта.
  • Nasdaq Composite прибави 23,81 пункта (0,46%) и достигна 5228,4 пункта.

Някои добри новини за пазара

Главните позитивни фактори за пазара на акции станаха повишаването на цените на петрола и отчетените силни резултати на редица големи компании.

Вчера цените на петрола скочиха с повече от 4%, след изявление на министъра по петрола на Суадицка арабия, което засили очакването, че големите страни-производителки на петрол ще предприемат действия за стабилизиране на пазара. Страните от ОПЕК имат заседание следващия месец.

борси индекси петрол акции

Акции

Акциите на китайския интернет-гигант Alibaba Group Holdings поскъпнаха в хода на търговията в Ню Йорк с 4,8%, след като стана ясно, че компанията отчита по-добри приходи и печалби за последното тримесечие, отколкото беше очаквано.

По същата причина и акциите на ритейлъра Kohl’s Corp. скочиха с 5,2%.

Затова пък акциите на Valeant Pharma паднаха с 11% след съобщението, че американските регулатори започват разследване срещу компанията, по подозрение в измама на застрахователите.

- реклама -