коронавирус

Рекорден брой новозаболели от коронавирус в САЩ – 35 900 за 24 часа

Броят на новозаразените с коронавирус в Съединените щати се доближава до рекордни дневни нива, като повече от 35 900 случаи са регистрирани през последните 24 часа, според данни на университета Джонс Хопкинс.

С това броят на случаите в страната достигна близо 2,4 милиона, показват данните на базирания в Балтимор университет.

Почти половината от 50-те американски щата регистрират увеличение на инфекциите през последните две седмици, като някои – Тексас и Флорида, публикуват ежедневни статистики.

За последните 24 часа от COVID-19 са починали 756 души. Така общият брой на смъртните случаи във водещата световна икономическа сила, която се оказа най-засегнатата от пандемията, достигна 121 932 души.

Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът поискаха хората, пътуващи от щатите, където се увеличават случаите на вируси, да се поставят в самоизолация за 14 дни.

Губернаторът на Фил Мърфи от Ню Джърси заяви, че хората в трите щата са преминали „през ада и обратно“ и не искат „още един кръг“ от вирусна инфекция.

Някои южни и западни щати съобщават рекорден брой случаи.

В момента щатите с увеличаващ се брой случаи са Алабама, Арканзас, Аризона, Флорида, Северна Каролина, Южна Каролина, Тексас и Юта, заяви пред репортери губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

Здравните служители казват, че следващите седмици ще бъдат от решаващо значение за справяне с огнищата.

- реклама -