Рекорд – конфискуват ламборгини за 648 000 лв., карал го пиян собственик на голяма автокъща

Рекорд – конфискуват ламборгини за 648 000 лв., карал го пиян собственик на голяма автокъща

Рекордна санкция от поне 350 000 лева ще плати Тони Златков, шеф на една от най-големите автокъщи у нас, след като столични полицаи го заловиха да кара с 1,41 промила алкохол в кръвта мегамодерно “Ламборгини Урус”, съобщава 24 часа.

Полицаите патрулирали в нощта срещу четвъртък в кв. “Младост”.

Видели, че черният джип, оценен на над 350 000 лева, ако е без екстри, криволичи по платното. При проверката Златков силно лъхал на алкохол.Тествали го с дрегер, който отчел положителна проба от 1,48 промила.

Издали му талон за кръвна проба и го завели в УМБАЛ “Св. Анна”.

Тя отчела 1,41 промила. Колата е иззета, но тъй като е собственост на автокъщата на Златков,

той ще плати рекордна глоба – над 350 хил. лв., колкото е стойността на джипа. За точната сума ще бъде назначена експертиза, която ще каже каква е цената на джипа. Ще се проверяват всичките му екстри, както и дали има износване на някои от елементите.

Проверка на “24 часа” е показала, че автокъщата предлага точно този джип за 540 хиляди лева без ДДС.

Това значи, че ако оценката на Златков е правилна, той ще олекне с 648 хил. лв. Това ще е рекордна сума, която надминава платените до момента от всички шофьори сумарно санкции. Разследванията за пияни с над 1,2 промила или дрогирани са 5946 от 1 август м.г., когато бе въведен законът, до сега. С влезли в сила присъди са 1216. 655 са платили парични санкции.

По неофициална информация сумата е под 650 хил. лв., тъй като става дума основно за доста стари коли.

Най-скъпият иззет автомобил е тузарско “Ауди А8” от косовар. Той обаче е бил собственик и оценка на колата ще се прави след делото, когато НАП ще я обяви за публична продан. Тони Златков е баща на отвлечения през 2017 г. Адриан Златков. Момчето бе спряно близо до дома си в софийското с. Герман. Похитителите инсценирали полицейска проверка, били с мнима патрулка. Адриан прекара 11 дни в плен, преди баща му да плати откуп.

- реклама -