Николина Ангелкова

Рекламират България като туристическа дестинация за четири сезона

България ще участва в съвместни международни инициативи за рекламирането на страната ни като туристическа дестинация за четири сезона. Това каза в курорта Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Там се откри Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма, съобщава БТА.

Във форума участват около 300 делегати от страната и чужбина, сред които водещи хотелски вериги, инвестиционни фондове, световни туроператори, базирани в над 35 държави. В момента тече министерска среща, в която участват представители на държавната власт на Алжир, Египет и Босна и Херцеговина. След края й ще бъдат съобщени договореностите за сътрудничество, които са постигнати по време на разговорите.

По думите на Ангелкова целта на Международната конференция в Слънчев бряг е да бъдат показани възможностите за инвестиции в Централна и Югоизточна Европа и в района на Средиземноморието пред водещи туроператори, банкови и финансови институции, университети и изложения. Тя сподели, че си е поставила цел да привлече вниманието към нашите курорти по Черноморието – Златни пясъци, Албена, Дюни и Слънчев бряг, а както и към зимните ни курорти като подходящи места за организиране на конферентни и делови събития. „Именно това ще превърне страната ни в целогодишна дестинация“, смята още Ангелкова.

- реклама -