Тръмп корейските лидери

Рейтингът на Тръмп тръгна нагоре

Рейтингът на американския президент Доналд Тръмп се повиши леко, според две допитвания, публикувани неотдавна. Това покачване може да се дължи на доброто състояние на икономиката на САЩ, предаде Франс прес.

Рейтингът на Тръмп се повишил от 35 процента на 42 процента в периода февруари-март, според месечно допитване, изготвено за CNN и според още едно проучване на Асошиейтед прес и Центъра за изследване на обществените въпроси.

Управлението на икономиката си остава „силна точка“ за милиардера, според американците. Все повече от тях одобряват действията му в тази област (48 процента), показва допитването на CNN. Според него американците, които не одобряват действията на Тръмп в икономическата сфера са 45 процента.

Голямата данъчна реформа, предвиждаща намаляване на данъците, приета от Конгреса през декември, също е в актива на Тръмп. Според проучването на АП 46 процента от американците поддържат фискалната политика на правителството на Тръмп.

Според проучването на CNN мнозинството от американците обаче оспорват неговата търговска политика и смятат, че Тръмп е прекалено отстъпчив спрямо Русия.

Тенденцията за покачване на рейтинга на Тръмп обаче не се вижда на този етап в седмичното проучване на института Галъп. От май миналата година в това допитване рейтингът на президента си остава под 40-те процента.

За сравнение след около 430 дни в Белия дом Барак Обама се радваше на подкрепата на 49 процента от американците през март 2010 г., Джордж Буш-младши на 79 процента (в контекста на национално единство след 11 септември 2001 г.), а Бил Клинтън на 51 процента през март 1994 година.

Източник: БТА

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -