Регистрираха в ЦИК Десислава Иванчева като кандидат за евродепутат

5552 подписа внесоха поддръжниците на Десислава Иванчева в ЦИК, за да я регистрират като кандидат за евродепутат. Подписите са от граждани от цяла България, както обяви Ростислава Желязкова пред медиите.

Подписката била не само в защита на бившата кметица на „Младост“, но и на цялото гражданско общество, чиито права са потъпкани с ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Поддръжниците на Иванчева се надяват тя да отиде в ЕП и от там да брани обществото.

Ще искаме от съда полиграф, скочи и Петър Кържилов. Вече има и фирма, която да осигури детектора на лъжата, на който да се подложи Иванчева. Идеята била така в невинността й да се убеди цяла България.

Сподвижниците й увериха, че ще намерят начин кметицата да води кампанията си и от килията. Подкрепата е категорична, доволен е Кържилов. Иванчева днес или утре ще бъде преместена в София, където ще се прегледа, за да се види дали ще има един ден дете. Самата Желязкова доведе в ЦИК 3-месечния си син Борис. Моята увереност, че ще победим, му дава спокойствие, обясни тя спокойния сън на детето си.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха задържани, а в колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.

- реклама -