Регионалният министър: Жълтите павета са цъкаща бомба

Ремонтът на жълтите павета е цъкаща бомба. Това заяви в интервю за NOVA служебният регионален министър Иван Шишков.

„Ако нямаме ясни срокове и критерии как ще завърши ремонта на жълтите павета. Догодина има местни избори и ако не се завърши той дотогава, началото за следващия кмет ще е цъкаща бомба – за 2 месеца трябва да бъде завършен“, каза той. Ремонтът беше удължен допълнително и новият краен срок е през 2023 г. Той напомни, че Столичната община може да поиска удължаване на срока, МРРБ щяло да откликне при такова искане, но такова все още няма.

Сега обаче ще има чисто нова детска болница,

няма да има компромис с преустройства, надстройка или др.

Ремонти по магистралите са заявявани като текущи, но е имало елементи, които са ги превърнали в основни, каза още той.

„Това дава спокойствие, че в този терен може да се направи всичко необходимо, включително и хеликоптерна площадка“, увери той. Шишков се е чул с кмета на „Овча купел“. Там има място което да стане зелена площ и да бъде дарено от Столичната община към държавата. Очаква дарението да стане факт на заседанието на общинския съвет в четвъртък. И за около 2 месеца да е готово и изменение на подробния устройствен план (ПУП), за да се стигне до виза.

Министерството на здравеопазването пък трябва да направи „много хубаво задание за проектиране“, защото държавата не знаела какво да си поръча, представяла лоши проекти и оттам идвал проблемът със строителството.

Нов екшън с жълтите павета. София губи пари

- реклама -