Зеленогорски

Реформаторите се отказват да правят правителство. Връщат мандата

При евентуално връчване на мандата в понеделник, РБ ще го върне веднага. Това каза съпредседателят на Блока Найден Зеленогорски.

„Взехме нашето решение в рамките на РБ и то е, че при евентуално връчване на мандата в понеделник ще го върнем веднага“, заяви Зеленогорски след заседание на парламентарната група на Реформаторския блок в НС.

„Очевидно е, че няма реформаторско мнозинство в парламента и отиваме на избори“, заяви той и уточни, че решението е било единодушно.

Без ГЕРБ не е възможно да се състави кабинет

„ПФ казаха, че биха ни подкрепили, имахме някои разминавания, но те можеха да бъдат изчистени. Веднага след това колегите от ГЕРБ ясно казаха, че не биха подкрепили нов мандат в рамките на този парламент“, посочи Найден Зеленогорски.

„Винаги сме казвали, че ключът е в колегите от ГЕРБ. Очевидно е, че тяхното желание е да отидем на избори. Готови сме за избори и тръгваме“, коментира той.

Зеленогорски благодари на президента, че е оценил ролята на реформаторите.

 Той увери, че няма да има друг отговор от страна на РБ, тоест смяна в позицията.

патриотитеПатриотите не се отказват да се опитат да съставят кабинет

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че гледа спокойно на решението на Реформаторите да върнат мандата.

В кулоарите на Народното събрание той обаче заяви, че Патриотичният фронт все още са готови да се опитат да съставят кабинет в рамките на този парламент.

Според лидера на НФСБ имало европейско ембарго мандат да се даде на патриотите. Още една възможност е пропиляна, съжалява той.

Валери Симеонов настоя да се удължи животът на 43-тото народно събрание и да продължи стабилността на страната.

По-добре добро за България, отколкото добро за Обединени патриоти – с тези думи Симеонов даде заявка, че е готов да прави правителство в името на стабилността на страната.

 

- реклама -