Зеленогорски реформатори кандидатура за президент

Реформаторите казват до вторник кой ще е кандидатът им за президент

В петък предстои заседание на лидерите на партиите с идеята да предложат вариант във вторник на изпълнителния съвет на блока да се стигне до кандидатура. Надявам се това да стане преди началото на новия парламентарен сезон„.

Това заяви Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок.

 „Аз съм позитивно настроен, че ще има единна кандидатура и ще се явим в добра кондиция на тези президентски избори”, заяви Зеленогорски.

Реформаторите самостоятелно на изборите

Той посочи, че РБ ще излезе със собствена кандидатура, без да участва в коалиция с други партии. „Всички партии, извън БЗНС смятат, че е по-логично да имаме собствена кандидатура и да участваме на изборите„, каза той.

От БЗНС са посочили, че ако има общо решение на блока, те ще се съобразят с него. Освен това да се коментира обща кандидатура, при положение че в ГЕРБ се върви към партийна кандидатура, не му се вижда съвсем логично. “Едно е да седнем и да обмисляме заедно кандидатури, друго е вече да е начертан графикът и да се чака само кандидатът. Ние някак не сме на място вече там”, коментира той.

Кънев реформатори кандидатура

От своя страна Радан Кънев заяви, че безспорно е стигнато до напредък по решението за кандидат президентската двойка на блока. Той посочи още, че скоро ще има и конкретно решение.

- реклама -