зеленогорски реформатори ЦИК партии коалиции блок управление

Реформаторите добавят още партии към блока (ВИДЕО)

Зеленогорски: Не можем да си сътрудничим с партията на Местан

Много сме амбицирани на тези парламентарни избори да се представим много добре. Това заяви Найден Зеленогорски. Той внесе регистрацията на Реформаторския блок за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Предстои около седмица, през която реформаторите ще добавят още политически сили към блока, каза още Зеленогорски. Законът, според него, позволява в тази една седмица, при извършена регистрация, да се увеличава броят на партиите в коалицията.  До 10 дни ще бъде представена и програмата на блока и водачите на листи.

При всички случаи фрагментирането вдясно би трябвало да притеснява всички, особено десните избиратели.

“Ние направихме всичко възможно, за да обединим максимален брой от политическите проекти, които са вдясно. За нас този опит за разбиване на Реформаторския блок беше грешка. До последно вратите бяха отворени. Отворени са още една седмица, защото вдясно единственият проект в момента, който влиза в парламента е Реформаторският блок. За нас този въпрос не стои. Ние ще бъдем част от българския парламент, но силно се надявахме да имаме една по-значителна група, което можеше да се случи, ако нямаше такова фрагментирано дясно“.

Това каза Зеленогорски и добанви:

”Оставаме вгледани в една посока – евроатлантическата ориентация. Те (НПСД) искат да си изведат голямата битка с ДПС и смятат, че заедно с ДОСТ ще бъдат по-силни. Ние уважаваме това тяхно решение, но ясно казахме, че по никакъв начин не можем да си сътрудничим с партията на Лютви Местан”.

Визия за бъдещето управление

За нас благоприятен ще е резултатът, при който ще има сформиране на дясноцентристко мнозинство и има дясноцентристко правителство. България трябва да продължи по този път и РБ е единствения гарант да има дясноцентристко управление. Зеленогорски смята, че в противен случай е напълно възможно да се стигне до правителство и мнозинство между ГЕРБ и левицата, което би създало огромни проблеми на България.

Зеленогорски допълни, че в момента няма никой от ръководните тела на блока, който да е част от ДПС, а “с бъдещата група на НПСД и ДОСТ ние ще си сътрудничим по линия на евроатлантическата ориентация”. Очевидно в момента има опит корабът да бъде обърнат на североизток, а в България има значително мнозинство, което стои зад членството на България в ЕС и НАТО. Ще подкрепяме тази ориентация и си сътрудничи с всеки политически проект в парламента, който върви в тази посока, каза Зеленогорски.

Той коментира и програмата на БСП, като каза, че не е въодушевен от прочетеното.

- реклама -