Снимка: marica.bg

Редица населени места са без ток след поройни дъждове: Буря отнесе покриви на две къщи в Смолян- СНИМКИ

Буря с проливен дъжд отнесе покриви на две къщи в смолянския квартал„Каптажа“, съобщи зам.-областният управител Адриян Петров. Бурята преминава първо през района на Девин, където тази сутрин е прекъснат 20 киловолтовия далекопровод Широка поляна – Сърница.

Снимка: marica.bg

„ЕВН са възстановили захранването по кабелен път. В Смолян има отнесени два покрива на къщи в района на квартал Каптажа. Една от къщите е била обитаема, но в момента на инцидента не е имало хора, има само материални щети. На улица „Първи май“ има паднали дървета, екипи на пожарната ги премахват от пътното платно и повече от половин час е спряно захранването в района. В Мадан са наводнени мазета в жилищен блок на улица „Република“, който се пада в ниската част на града“, каза Петров.

В Каптажа са пострадали най-много къщите на Росица Кънчева, сем. Семерджиеви и хранителния магазин, съобщиха местни жители. 

Няколко населени места временно са били без ток заради бурята тази сутрин – Широка лъка, Павелско, Хвойна, Малево, Средногорци, Равнища, Рудозем.

В Мадан силната буря е наводнила мазета в един жилищен блок на ул. „Република“. Екипи вече работят по отводняване на мазетата и разчистване на падналите дървета.

По пътищата в областта също има много сигнали за паднали дървета и камъни, но на този етап няма затворени пътища. Паднали камъни има по пътя Стойките – Широка лъка, а паднали дървета има по направленията Старчево – Неделино, Смолян Пампорово и Батак – Доспат.

 

 

 

 

- реклама -