Труд, гражданско неподчинение, полиция, офиси, редакция, терор

Редакцията на в. „Труд“ обяви гражданско неподчинение

„Аз и колегите ми от в. ”Труд” обявяваме гражданско неподчинение в знак на протест срещу нечуваната политическа репресия срещу една опозиционна медия и свободата на словото от страна на Румен Радев и подчинените му“. Това написа на страницата си във Фейсбук главният редактор на вестника Петьо Блъсков.

„Демокрацията приключи официално тази сутрин, приятели. Историята на България не помни подобен терор срещу медия. Днес сме ние, утре следващите неудобни на властта“, пише още той.

Припомняме, че тази сутрин полиция запечата офисите на редакцията, а оправданието беше неплатени наеми. Блъсков е категоричен, че задължения няма. По думите му причината за този терор, който се упражнява върху една българска медия, са разпореждания на Румен Радев и Бойко Рашков заради неудобни разследвания.

В 10.00 часа в редакцията дойдоха представители на Министерството на културата и областната управа, както и полиция, които запечатаха офисите. Те обясниха, че от редакцията имат 7-дневен срок да изнесат своите вещи иначе те ще бъдат изнесени принудително.

Главният редактор на вестника Петьо Блъсков определи това като политическа репресия и обяви гражданско неподчинение, като каза, че никой няма да напусне редакцията днес.

По-късно той предаде ключовете за офисите, но е категоричен, че няма да напуснат.

- реклама -