Чаби Прието

Реал Сосиедад излиза с лик на футболист вместо емблема

Реал Сосиедад ще почете по уникален начин клубната легенда Чаби Прието. Халфът на баските ще изиграе днес последния си мач за чури-урдин, след което ще прекрати кариерата си. Заради него Реал Сосиедад ще замени емблемата на фланелките с лицето на полузащитника. Подобно нещо се случва за първи път в историята на клуба. „Чаби винаги е играл за името и емблемата. Затова в последния му мач на „Аноета“, ние ще го използваме като емблема. Историческият му пример заслужава исторически жест“, коментираха от баския лагер.

Чаби Прието

Прието има над 530 мача

Чаби Прието, който е роден в Сан Себастиан, дойде на „Аноета“ през 2000-а година. Той има над 530 мача за Реал Сосиедад и 80 гола в кариерата си. Той е пети във вечната ранглиста на клуба по записани срещи. В 15-а годишния си престой при баските той обаче не успя да спечели трофей. Халфът обаче е играл във всичките четири дивизии на испанския футбол, както и за резервите на тима.

Чаби Прието

Реал Сосиедад никога не е променял своята емблема

Жестът към Прието е още по-специален, тъй като Реал Сосиедад никога не е променял емблемата си. Капката катран в кацата с мен обаче е, че футболистът е под въпрос за двубоя заради херния.

- реклама -